CHRIS JONES & CHARLIE CARR – ANALOG PEARLS VOL. 3

Aan de release van de hier onder de loep genomen plaat “Analog Pearls Vol. 3” van ‘Chris Jones & Charlie Carr’ gaat een uniek verhaal vooraf. Het was de Duitse labelmanager en producer Günter Pauler van ‘Stockfisch Records’ die beide muzikanten in 1979 in zijn toen nog vrij nieuwe opnamestudio had uitgenodigd om samen een plaat op te nemen. De opname vond plaats in de studio in Northeim, maar verder dan dat werd destijds niet geraakt. De plaat is nooit uitgebracht, maar Günter Pauler heeft dit nu rechtgezet door de tien tracks alsnog in cd-vorm op de markt te brengen.

Chris Jones was een Amerikaanse folkzanger, gitarist en songschrijver uit Reno, Nevada waar hij in 1958 is geboren. Na zijn legertijd voor het ‘U.S. Army’ in het Duitse Wiesbaden bleef hij daar wonen en muziek spelen. Hij opereerde vooral in folk-, country- en bluesmilieu’s en was gekend en geliefd omwille van zijn uitstekende akoestische gitaarspel.

Hij had in zijn muzikale carrière vijf soloalbums opgenomen en speelde als sessiemuzikant mee op allerlei albums van andere artiesten zoals o.a. bluesmondharmonicaspeler Steve Baker, Sara K., Reinhard Mey, Paul Stephenson en David Munyon. In september 2005 overleed Chris Jones in het Duitse Northeim op bijna 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van een vergevorderde en vernietigende lymfeklierkanker. Charlie Carr is anderzijds een man die een indrukwekkende muzikale carrière heeft uitgebouwd als trompetspeler in big bands en jazzformaties. Ook hij werd vaak gevraagd als sessiemuzikant bij de opname van platen van allerlei artiesten.

We willen het hier ook nog even hebben over de nummers die te horen zijn op dit album “Analog Pearls Vol. 3” van ‘Chris Jones & Charlie Carr’. De eerste song is een coverversie van het nummer “Cod’ine” van Buffy Sainte-Marie dat zij voor het eerst opnam in 1964 op haar album “It’s My Way!”. Een andere coversong is er van het nummer “Willin’” dat in 1970 gecomponeerd werd door Lowell George voor zijn band ‘Little Feat’. Verder brengt het duo hier drie folktraditionals met de nummers “Hills Of Shiloh”, “Johnny, I Hardly Knew You” en “John Henry”. De reeks van tien tracks wordt gecompleteerd met twee songs van Charlie Carr en drie nummers die Chris Jones heeft geschreven.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Stockfisch Records